Waarom flexibel omgaan met je spullen steeds belangrijker wordt

November 21, 2019

Wellicht heb je het al vaker voorbij horen komen: Nederlandse steden worden steeds groter. De verstedelijking zet volgens het CBS door tot circa 2040. Dit betekent dat steeds meer mensen naar de stad trekken. Dit heeft gevolgen voor de woningmarkt in steden. Kijk maar eens naar de stijging van de huizenprijzen in Amsterdam. Op kleinere voet volgen inmiddels ook steden als Eindhoven, Rotterdam en Utrecht.

Door de stijgende huizenprijzen wordt het steeds lastiger om een betaalbare woning in de stad te vinden. Voorheen kozen mensen daarom om aan de rand van de stad te gaan wonen, waar woningen relatief gezien goedkoper zijn. Tegenwoordig ontstaat er echter een andere trend: mensen gaan steeds kleiner wonen.

Door kleiner te gaan wonen wordt een huis of een appartement betaalbaar, maar dit heeft wel tot gevolg dat je zorgvuldig(er) met de ruimte dient om te gaan. Dit vraagt om flexibiliteit van bewoner(s), maar zeker ook van spullen.

Vooral het flexibel omgaan met spullen is een punt van aandacht. Ondanks de opkomst van deelplatforms en declutter-methodes als KonMari, blijven we namelijk een hoop spullen nodig hebben. Naast de spullen die dagelijks worden gebruikt zijn er veel spullen welke af en toe of seizoensgebonden nodig zijn. Denk bijvoorbeeld aan de kerstversiering of je wintersportequipment. Ook al hebben we deze spullen niet dagelijks nodig, ze nemen wel 24/7 ruimte in beslag. Ruimte die je waarschijnlijk goed kunt gebruiken voor iets anders.

Daarom is het fijn wanneer dit soort spullen uit de weg zijn, maar tegelijkertijd binnen handbereik blijven wanneer je ze weer nodig hebt. Zo behoud je de controle over je spullen, maar creëer je al snel tot 5m2 extra ruimte. Ruimte die je kunt gebruiken voor hetgeen jij belangrijk vindt.

De app van Handlefy maakt dit mogelijk. Via de web-app kun je namelijk makkelijk je spullen opslaan. Maak een foto van je spullen en wij komen deze voor je ophalen op een moment dat het jou uitkomt. Je kunt je spullen altijd terugvinden in de web-app, hierdoor behoud je ten alle tijden het overzicht. Wil je je spullen terug? Dan brengen we deze netjes voor je terug. Jij hoeft niets meer te doen.

Verder lezen? Neem een kijkje bij onze andere blogs

June 24, 2021

Thinking out of the box? Nu even niet.

Think inside the box, want je spullen opbergen in boxen is namelijk superhandig. Dus als je slim bent, ga je aan het inpakken en organiseren. En geef toe, je bent best slim toch?

Lees meer
June 24, 2021

Opslag voor je inboedel, traditioneel vs. Handlefy?

Het opslaan van je spullen is via de traditionele manier niet zo eenvoudig als je zou denken. Al helemaal niet als het om een inboedel gaat. Maar, met Handlefy is dit veranderd.

Lees meer
June 24, 2021

Brabant Startup Fonds investeert in organiseer platform Handlefy

Het Brabant Startup Fonds (BSF) heeft, in samenwerking met de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM) een investering gedaan in Handlefy.

Lees meer